Κ

Η Μεταφορά Site μπορεί να Επηρεάσει σε Μεγάλο Βαθμό το SEO

Η μετάβαση σε ένα νέο server ή η μετεγκατάσταση περιεχομένου σε ένα νέο CMS μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην επισκεψιμότητα αναζήτησης. Κατά τα στάδια σχεδιασμού της δημιουργίας ενός νέου ιστότοπου πρέπει να ληφθεί υπόψη το SEO. Αλλιώς μπορεί να έχετε δυσάρεστα αποτελέσματα μετά την μεταφορά της ιστοσελίδας.

To Website Migration: Δεν είναι τόσο απλό όσο απλά να ανακατευθύνετε τα URL’s

Απομάκρυνση παλιού περιεχομένου

Μερικές φορές, όταν μεταφέρετε μια ιστοσελίδα, το πρώτο ένστικτο σας είναι να σβήσετε το παλιό περιεχόμενο. Ωστόσο, μερικές φορές τα καλύτερα links  είναι τα παλαιότερα. Αυτά φέρνουν κίνηση και βρίσκονται σε υψηλές θέσεις στις αναζητήσεις της Google. Αν και το περιεχόμενο μπορεί να είναι παλιό, πρέπει να σκεφτούμε, πώς θα φροντίζετε για αυτά τα θέματα, τις αγορές και τα προϊόντα;

Μπορεί οι λέξεις κλειδιά που αναζητεί ο κόσμος να σχετίζονται με το περιεχόμενο που ήδη έχετε και ναυπάρχει συνάφεια. Σε αυτή τη περίπτωση είναι πολύ πιο εύκολο να ανέβετε, απ’ ότι αν βρισκόσασταν στο 0. Εάν απλώς το αγνοήσατε αυτό, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι άσχημα. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να σας συμβουλέψουμε ποιο περιεχόμενο πρέπει να διατηρηθεί. Ακόμη θα σας πούμε ποιό θα πρέπει να ενημερωθεί και ποιό δεν θα πρέπει να μεταφερθεί. Όλα αυτά με βάση πάντα τη συμπεριφορά των χρηστών σας.

Πιθανότητα βελτιστοποίησης της δομής του ιστότοπου

Συχνά στους ελέγχους SEO κοιτάμε τη δομή της ιστοσελίδας. Συχνά περιμένουμε ότι η δομή της τοποθεσίας θα παραμείνει η ίδια για αρκετούς μήνες λόγω της διαδικασίας που συνεπάγεται για την αλλαγή της. Είναι, όμως, μια δράση υψηλής προτεραιότητας.

Αυτό που αναζητούμε είναι η σωστή οργάνωση των διευθύνσεων URL και των σχέσεων μεταξύ των σελίδων. Ωστόσο, αυτό σημαίνει νέες δομές διευθύνσεων URL και αντιστοίχιση χαρτογράφηση που πρέπει να γίνουν με την μεγαλύτερη προσοχή και λεπτομέρεια.

Ο λόγος για τον οποίο συχνά συμβαίνει αυτό είναι απλός. Κατά τη διάρκεια μια μεταφοράς website θέτουμε ορισμένους στόχους, χρονικά πλαίσια, και επενδύουμε σκέψη σε αυτό. Ωστόσο,  η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι μία από τις πιο επωφελείς σε όλη τη διαδικασία.

Επαναπροσανατολισμός της παλιάς σας ιστοσελίδας σε νέα μετά την μεταφορά site

Όταν έχετε νέες δομές διευθύνσεων URL, μετά από μια μεταφορά site, είναι πολύ σημαντικό να ανακατευθύνετε ΟΛΑ τα στοιχεία που είχατε. Σας παρέχουμε το έγγραφο χαρτογράφησης ανακατεύθυνσης (sitemap) με όλες τις παλιές διευθύνσεις URL στη νέα ισοδύναμη διεύθυνση URL. Ή αλλιώς στην καλύτερη εναλλακτική λύση. Επίσης σας διασφαλίζουμε ότι όλες οι τρέχουσες ανακατευθύνσεις πηγαίνουν κατευθείαν στον τελικό προορισμό, προκειμένου να αποφευχθούν οι ανακατευθυνόμενες αλυσίδες.

Συγκριτική αξιολόγηση

Έχει ανιχνεύσει και αξιολογήσει η Google την ιστοσελίδα σας; Υπάρχει ιστορικό προβολής της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης; Αν όχι, θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την απόδοση μετά την μεταφορά της ιστοσελίδας σας. Εάν προκύψει πτώση της επισκεψιμότητας, ποιες λέξεις-κλειδιά και κατηγορίες προϊόντων επηρεάζονται; Η σωστή προετοιμασία βοηθά στη διάγνωση των προβλημάτων αργότερα.

Μετεγκατάσταση σε HTTPS

Έχουμε μεταφέρει τους πελάτες μας σε HTTPS αμέτρητες φορές. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε με κλειστά τα μάτια. Θα σας προτείνουμε πάντα ασφαλή φιλοξενία, καθώς είναι ένας σίγουρος παράγοντας για να ανέβετε στην κατάταξη της Google. Αλλά μπορεί να περιλαμβάνει τόσο πολλά βήματα που δεν έχετε σκεφτεί:

  • Αγορά του πιστοποιητικού SSL
  • Ενημέρωση συνδέσμων, αναφορών και πόρων
  • Ανανέωση των χαρτών ιστότοπου
  • Ενημέρωση του robots.txt
  • Προσθήκη της ιδιότητας στο Search Console της Google
  • Και πολλά ακόμη…

Επειδή είμαστε μια υπηρεσία πλήρους εξυπηρέτησης, μπορούμε επίσης να προσφέρουμε τη διαχειριζόμενη υπηρεσία φιλοξενίας μας, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι, ξέρετε ότι θα γίνουν όλα γρήγορα.

Κάντε τη μεταφορά site σας με την DMA

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να σας βεβαιώσουμε ότι ο νέος σας ιστότοπός θα ταιριάζει στις προτεραιότητές σας και στο σχεδιασμό διατηρώντας παράλληλα την επισκεψιμότητά, κατά τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι ο ιστότοπός σας είναι έτοιμος να αναπτυχθεί στο μέλλον.

Η διαδικασία της μετάβασης θα εξηγηθεί με σαφήνεια και μπορούμε να συνεργαστούμε με τους σχεδιαστές και τους προγραμματιστές σας για να εξασφαλίσουμε ότι η διαδικασία είναι όσο πιο ανώδυνη γίνεται, τόσο για εσάς όσο και για τα έσοδά σας.