Αφαίρεση Ποινών από Google και Ειλικρινείς Συμβουλές

Πολλοί άνθρωποι επικοινωνούν μαζί μας επειδή έχουν βιώσει μια απότομη πτώση στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Τέτοιες πτώσεις μπορεί να είναι πολύ δαπανηρές οικονομικά, ειδικά για ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop).

Λόγοι που πήρε Ποινή από τον Google το Site σας.

  • Γιατί έπεσαν τα αποτελέσματα μου στον Google;
  • Τι να κάνω για να επαναφέρω τις σελίδες μου πίσω στα αποτελέσματα του google;

Αυτές είναι δύο απο τις πιο συνυθισμένες ερωτήσεις μετά από μάλλον μια κατάχρηση δημιουργίας αυτόματων link που οδήγησε σε την σελίδα σας στο πάτω των αναζητήσεων. Μπορούμε να βοηθήσουμε, να διαγνώσουμε ποια είναι η αιτία αυτών των πτώσεων, και να κάνουμε συστάσεις για την επίλυσή τους.

Όμως υπάρχουν και άλλοι λόγοι που το site σας μπορεί να έχει υποστεί ποινή. Μερικές φορές μια σχετικά απλή αλλαγή μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις μηχανές αναζήτησης. Μια τέτοια αλλαγή μπορεί να είναι η μετάβαση σε ένα νέο όνομα (domain name) ή ένα νέο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Υπάρχουν όμως και καλά νέα. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, η γρήγορη αντίδραση με τις κατάλληλες τροποποιήσεις μπορεί να επαναφέρει το traffic πολύ γρήγορα.

Κυρώσεις – Ποινές από Black Hat SEO και η Δυνατότητα Ανάκαμψης

Αν ο ιστότοπός σας έχει χρησιμοποιήσει προγράμματα δημιουργίας συνδέσμων ή καμπάνιες black hat SEO στο παρελθόν, τότε ενδέχεται να έχετε υποστεί ποινή στις μηχανές αναζήτησης ή να έχετε υποβληθεί σε αλγοριθμικό φιλτράρισμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αβέβαιο.

Αν είχατε εμπλακεί με μία εταιρία SEO που πουλάει “πακέτα συνδέσμων” ή που έφερε πολύ γρήγορα αποτελέσματα, μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί τακτικές χαμηλού κόστους – υψηλού όγκου (όπως spamming blog comments). Αν και αυτά συχνά δεν θα σας βλάψουν βραχυπρόθεσμα, όταν όμως τα εντοπίσουν οι μηχανές αναζήτησης θα υπάρξουν σίγουρα ποινές.

Η ανάκτηση από τέτοιες κυρώσεις είναι δυνατή. Οι πρώτες ενέργειες ώστε να γίνει αφαίρεση ποινών από Google είναι καθορισιτκής σημασίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όλοι οι σύνδεσμοι που δημιουργήθηκαν από τον προηγούμενο πάροχο θα πρέπει να εντοπιστούν και να καταργηθούν, γεγονός που μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρο και δαπανηρό. Ακόμη και όταν αυτό γίνει με σωστό τρόπο, αν δεν αφαιρεθούν αρκετοί σύνδεσμοι, υπάρχει περίπτωση ένας ιστότοπος να μην ανακάμψει. Ομοίως, μερικές φορές η επιθυμητή θέση στα οργανικά αποτελέσματα θα ανακτηθεί, αλλά όχι για τους όρους αναζήτησης που είχατε ως αρχικό στόχο.

Τι περισσότερο χρείαζεται ώστε να αφαίρεση Ποινών από Google?

Πολλες φορές όμως δεν φτάνει αυτό για να γίνει αφαίρεση των ποινών από τον Google. Η επόμενη κίνηση θα ήταν η πολύ στοχευμένη white hat εκκίνηση μίας καινούργιας καμπάνιας SEO με σκοπό να αποδώσει σε αρκετούς μήνες. Είναι σημαντικό να καταλάβετε εδώ οτι ακόμα μιλάμε για κάτι το οποίο να μην έχει αντίκρισμα στα μάτια του google γιατί η ζημιά που έχει γίνει να είναι πολύ σοβαρή. Εύλογο είναι βέβαια πως και η προσπάθεια που χρειάζεται να καταβληθεί είναι τεράστια για να επανέλθουν όλα στην αρχική τους κατάσταση.

Σε πολλές περιπτώσεις, η αγορά ενός νέου τομέα (domain name) και ξεκινώντας από το μηδέν είναι η πιο βιώσιμη επιλογή. Θα προσφέρουμε πάντα τίμιες συμβουλές και αν πιστεύουμε ότι μια ιστοσελίδα δεν είναι ανακτήσιμη, θα σας το πούμε. Μάθετε περισσότερα για το SEO